Ögonbrynen är en viktig del av vår dagliga sminkrutin och det är ögonbrynspennan också. Med lite skicklighet och några penseldrag kan du skapa nya accenter som kan förändra din look dramatiskt. Tunna ögonbryn ger ditt ansikte ett seriöst och uppriktigt uttryck. Tjocka ögonbryn å andra sidan får ditt ansikte att se barnsligt och vilt ut. Perfekt vårdade ögonbryn förknippas med sofistikerade catwalk-looks. Bryn som är lätta att kamma ger ditt ansikte en mjuk och naturlig look.

Men hur hittar du den perfekta ögonbrynspennan, finns det någon skillnad mellan en ögonbrynspenna av hög kvalitet och en apotekspenna, och hur kan du få en ögonbrynspenna att hålla längre? I den här artikeln visar vi dig vad som verkligen är viktigt.

Hur du får ett perfekt ögonbryn

.

Steg 1: Välj rätt nyans av foundation!

Oavsett om du skapar en helt ny look eller bara lyfter fram ansiktet, se till att du väljer rätt nyans. Tänk alltid på din naturliga ögonbrynsfärg.

Om du har ljusa ögonbryn kan du använda en ljusare penna. Vi rekommenderar ljusa eller grå nyanser. Ögonbrynen bör alltid vara 1-2 nyanser mörkare än din hårfärg. Om du använder en highlighter eller ombré är det mycket viktigt att du väljer den mörkaste nyansen och färgar pennan därefter.

Om du har mörka ögonbryn kan du använda en mörk krita för att framhäva dem. Det är viktigt att inte applicera ett för tjockt lager, annars ser ansiktet omedelbart onaturligt och stelt ut.

För röda ögonbryn är en ljusbrun penna bäst. Använd helst ett läppstift som matchar din hårfärg.

Steg 2: Ögonbrynspenna, gel eller pulver?

Det andra steget är att välja rätt produkt för dina ögonbryn. Det beror mycket på din hår- och hudfärg, hur fylligt ditt hår är och hur dina ögonbryn ser ut.

Det viktigaste med ögonbrynspennor är att de är så vassa som möjligt. På så sätt kan du noggrant spåra de olika ögonbrynshåren. Det är viktigt att vara exakt och inte dra ”linjer”.

Hur man hittar den perfekta ögonbrynspennan 1 När du applicerar ögonbrynspuder kan du också använda ett ögonbrynspuder av hög kvalitet. Ögonbrynspuder är särskilt lämpligt för tunna och ljusa ögonbryn.[/bildtext].

En liten borste används vanligtvis för att applicera pudret. Den används dock sällan eftersom den är för liten och opraktisk. Pudret ska inte användas på fint hår, det är mer som en primer.

Ögonbrynsgel är särskilt bra för mycket tjocka ögonbryn som växer i alla riktningar. Gelen stärker håret och ger det en fin och smidig form. Gelen används främst för att framhäva konturerna och inte för att färga håret.

Innan du färgar ögonbrynen är det viktigt att forma dem genom att applicera en liten mängd vax eller ansiktskräm.

Steg 3: Den slutliga effekten

Om du aldrig har använt gel förut, förbered dina ögonbryn. På så sätt håller de formen mycket längre och kladdar inte lika lätt. Du kan använda hårspray och en spraypenna som du applicerar på en liten borste och drar genom håret.

När du har gjort dina ögonbryn kan du lyfta fram dem med en concealer för att göra effekten så transparent som möjligt.

Tips: En klick highlighter under brynbenet ger en perfekt skulpterad look.

Vilken ögonbrynspenna ska du använda?

Högkvalitativa ögonbrynspennor jämfört med apoteksprodukter: Finns det någon skillnad?

Med andra ord, finns det någon skillnad mellan apoteksprodukter och högklassiga produkter?

Högkvalitativa produkter är produkter med stora namn och långvariga kosmetikatillverkare. Tillverkare som Chanel, Estée Lauder och Nars skapar nya trender med sina brynprodukter som kopieras av mindre, billigare märken.

Medicinska produkter erbjuder samma valmöjligheter. De följer vanligtvis de amerikanska trenderna.

Naturligtvis finns det också högklassiga produkter som ger utmärkt valuta för pengarna. I de flesta fall betalar du dock för det varumärke och den prestige som är förknippade med dessa företag.

Många sminkentusiaster är överens: ja, det finns en skillnad, men den är så liten att den knappt märks.

Hur kan jag få mina ögonbrynspennor att hålla längre?

Ögonbrynspennor kan torka ut, sluta färga och till och med gå sönder. Det är bara att ta en penna och hålla den på spisen tills den börjar smälta. Det är först när den har svalnat som du kan testa den ordentligt. Efter detta förfarande blir din gamla ögonbrynspenna som ny och du kan använda den utan problem.

När pudret har torkat kan du applicera det på nytt med ett högpigmenterat ögonpuder. Det är mycket viktigt att du använder ren etanol eller en högkvalitativ lightening spray.

Slutsats

.
Att hitta den perfekta ögonbrynspennan börjar med att välja färg. Det är viktigt att vara trogen din hårfärg och inte avvika för mycket från den.

Ögonbrynspennor kan användas för att rita hårstråna exakt. Puder kan användas för att skapa en fin bas för sminket, men det får inte vara för fint. Ögonbrynsgel är särskilt lämplig för tjocka ögonbryn som inte behöver fyllas ut, utan bara markeras lite.

Det är liten skillnad mellan högklassiga produkter och apoteksprodukter. Du kan få vackra ögonbryn även med en något lägre budget. Du kan återskapa torra ögonbrynspennor eller ögonbrynspulver med enkla DIY-tekniker: Då står ingenting i vägen för vackra, tjocka, upphöjda ögonbryn!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *