Vi vet hur svårt det kan vara att köpa verktyg, särskilt för oerfarna. När det gäller elektriska häftapparater är uppgiften ännu svårare. Därför har vi gjort ett litet urval av de bästa elektriska häftapparaterna på marknaden, med hänsyn till kriterier som popularitet, betyg och användarrecensioner.

Den mest prisvärda häftapparaten

Einhell TC-EN 20 E är en häftapparat för häftklamrar typ 53 och spikar typ 48 med en synlig magasinhållare och ett mjukt ergonomiskt handtag. Den är lämplig för alla typer av material som tyg, trä och plåt. Det är en av de bäst rankade och mest prisvärda häftmaskinerna på marknaden och finns med 500 spikar och 1000 häftklamrar.

Den mest kraftfulla elektriska häftklammern

Bosch Elektrotacker PTK 14 EDT, 1000 Klammern, Karton (30 min-1 Schläge, Nägel: 14 mm, 1,1 kg)*
Bosch Elektrotacker PTK 14 EDT, 1000 Klammern, Karton (30 min-1 Schläge, Nägel: 14 mm, 1,1 kg)
Prime  Price: € 90,60
(Show customer reviews)
Jetzt auf Amazon kaufen*
Price incl. VAT., Excl. Shipping

Bosch PKT 14 EDT-häftklammern är ett kraftfullt och mångsidigt verktyg som fungerar med häftklamrar av typ 53 (höjd 6-14 mm) och spikar av typ 58 med en diameter på 14 mm. Den har en hastighet på upp till 30 slag per minut, en lättfylld låda för 100 häftklamrar och en DuoTac-funktion som tillåter upp till 2 häftklamrar per slag. 1 000 häftklamrar ingår i priset.

Den mest praktiska elektriska häftapparaten

Bosch Akku Tacker PTK 3,6 LI (Integrierter Akku, 3,6 Volt, 30 Schläge/min, in Metalldose)*
Bosch Akku Tacker PTK 3,6 LI (Integrierter Akku, 3,6 Volt, 30 Schläge/min, in Metalldose)
Prime  Price: € 54,95
(Show customer reviews)
Jetzt auf Amazon kaufen*
Price incl. VAT., Excl. Shipping

Om du letar efter en funktionell produkt som inte har en besvärlig sladd verkar Bosch PTK 3.6 LI vara det bästa valet, vilket våra kunder bekräftar. Den här elektriska häftapparaten är utrustad med ett litiumjonbatteri på 3,6 V och 1,3 Ah och väger endast 800 g. Den använder häftklamrar med en bredd på 11,4 mm (modell 53) och en höjd på 4-10 mm och klarar upp till 30 slag per minut.

Det bästa förhållandet mellan pris och prestanda

ETM1004 spikpistol och kapsel är liten och tystlåten. Den har ett bekvämt, ergonomiskt handtag och ett rekyldämpande system. Vikten på drygt ett kilo och den 2 meter långa kabeln gör den praktisk och bärbar. Det är helt klart en kraftfull och prisvärd produkt, även om den inte är lämplig för mycket hårda material. I priset ingår 400 borrar och 100 spikar.

Köpsråd

.
Efter att ha läst det här kapitlet vet du vad elektriska häftmaskiner är, hur de fungerar och hur du använder detta användbara och mångsidiga verktyg. Häftapparat i arbeteAntalet slag per minut anger hur många häftklamrar verktyget avfyrar per minut.

Vad är en elektrisk häftapparat och hur fungerar den

En häftapparat är en pistolformad enhet som drivs med elektricitet, även om namnet inte klargör att det är en elektrisk häftapparat. För att använda en häftapparat måste den drivas av ett batteri eller anslutas till ett vägguttag med en strömkabel.

Motorn i en elektrisk häftapparat rör vanligtvis en slitsad platta, en metallkrok, en rulle och en triangulär kam. När avtryckaren trycks av rör sig hela den ovan beskrivna mekanismen och trycker på det valda fästelementet.

Vad är de olika typerna av sökning och vad är skillnaden mellan dem?

Det finns tre typer av sökning. Det faktum att det finns olika typer innebär naturligtvis att var och en är utformad för en särskild tillämpning eller för att hantera särskilda material. Därför är det särskilt viktigt att veta hur de olika typerna av häftapparater fungerar och vilka skillnaderna är mellan dem. De tre typerna av häftapparater är:

Den första typen av häftapparat är en lätt igenkännbar modell eftersom dess utseende är mycket enkelt. Vissa personer har dock svårt att skilja mellan pneumatiska och elektriska maskiner.

Vilken typ av häftapparat är mest praktisk?

Bärbara häftapparater brukar inte ingå i dessa diskussioner, eftersom de är mindre enheter avsedda att användas i hemmet eller till och med på kontoret. Som tidigare nämnts är det svårt att skilja mellan elektriska och pneumatiska modeller eftersom dessa enheter är mycket lika varandra i konstruktion och funktion.

Effekten bör logiskt sett matcha den typ av arbete som utförs, från det enklaste till det mest krävande, inklusive industriellt arbete.

Pneumatiska häftapparater drivs av tryckluft, medan elektriska häftapparater drivs av elmotorer. Oavsett kraftkälla är den bästa modellen den som ger den kraft och prestanda som krävs för arbetet. Vi kan ändå rekommendera dig att köpa en elektrisk häftapparat om du vill utföra måttliga och anspråkslösa uppgifter i hemmet. Manuella symaskiner är förvisso billigare, men de är inte lämpliga för dessa uppgifter i längden eftersom de tar mer tid och leder till trötthet.

Vilka uppgifter bör man göra med en elektrisk symaskin?

Som vi redan har konstaterat är elektriska symaskiner ett attraktivt verktyg på grund av deras användarvänlighet och strömförsörjning. En annan mycket positiv egenskap är mångsidigheten hos vissa modeller, som även kan använda spikar. Denna funktion är särskilt viktig för mer krävande projekt som hemrenovering eller staketbygge. Med det här verktyget är det enklare och mycket snabbare att häfta flera häftklamrar per minut än med ett lämpligt handverktyg. Dessutom häftas häftklamrarna jämnt eftersom samma tryck appliceras varje gång avtryckaren trycks av. Elektriska häftmaskiner är idealiska för följande uppgifter:

Det finns elektriska häftapparater som drivs av batterier eller en sladd.

Vad är riskerna med att använda en elektrisk häftmaskin?

Med alla elektriska apparater finns det risker och faror, och om användaren använder dem på ett oansvarigt sätt ökar dessa risker exponentiellt. Med elektriska häftapparater är den största risken att häftapparaten eller spiken går igenom och allvarligt skadar dig eller en annan person.

I slutändan kan man säga att det är praktiskt taget omöjligt att döda någon med en häftapparat.

Med stora industriella häftapparater blir detta mycket svårt. Situationen förändras dock när du använder en häftapparat som en häftpistol. Även om storleken på den brutna spiken är mycket liten kan skadan bli mycket större. Därför har flera arbetsmiljöinstitut och internationella sammanslutningar för byggnads- och heminredningsbranschen, som OSHA, NIOSH, ISANTA och INSA, utarbetat internationella säkerhetsnormer att följa när man använder dessa verktyg.

Vilka försiktighetsåtgärder bör du vidta innan du använder en elektrisk häftapparat?

Även om olyckor oftast förknippas med användning av pneumatiska häftmaskiner och spikar, tror många att de enda som kan skadas med elektriska häftmaskiner är de som inte är uppmärksamma eller är extremt klumpiga, men det är fel! I genomsnitt skadas två av fem personer av dessa apparater. För att undvika detta finns det flera åtgärder som du kan vidta, bland annat:

Vad är fördelarna och nackdelarna med elektriska häftmaskiner?

Elektriska häftmaskiner kan göra en redan enkel uppgift ännu enklare. Om du har en av dessa apparater till ditt förfogande kan du få jobbet gjort snabbare och mer exakt. Men allt som glittrar är inte guld, eftersom det har sina nackdelar. I den här tabellen tittar vi på de viktigaste fördelarna och nackdelarna med elektriska häftapparater:

Fördelar

  • Lätt att använda
  • Svårt att hantera
  • Säkerhetsmekanism
  • Kan arbeta med spik
  • Förenkling av arbetet
  • Ökad hastighet, noggrannhet och komfort

Nackdelar

  • Kräver ett batteri eller elektricitet.
  • Dyrare än handhållna modeller.
  • Otillåten användning kan orsaka skador.
  • Otillåten användning kan leda till skada.

Kriterier för inköp

Även om de inte är komplicerade apparater är det alltid användbart att känna till de viktigaste egenskaperna hos elektriska häftmaskiner. Först då kan du förstå vilka de viktigaste kriterierna är och vad du bör tänka på innan du köper. För att hjälpa dig att välja den modell som bäst passar dina behov kommer vi att beskriva dem en efter en.

Användning

Den första aspekten du bör överväga är säkert hur du kommer att använda gaffeltrucken. Om du bara ska använda den ibland och bara för små jobb runt huset räcker det förmodligen med en manuell modell. För andra arbeten, till exempel tapetsering, kommer en elektrisk modell att göra ditt liv enklare. Om du däremot vill använda den ofta, till exempel i byggbranschen, är en pneumatisk häftmaskin idealisk för dig.

Elektriska häftapparater kan göra en redan enkel uppgift ännu enklare.

Häftklamrar per minut

Häftklamrar per minut är ett mått på hur många häftklamrar en maskin kan häfta per minut. En bra häftapparat klarar vanligtvis tjugo häftklamrar per minut, och vissa modeller klarar upp till trettio.

Hammerhäftfunktion

Den här funktionen möjliggör större mångsidighet, eftersom häftmaskinen i det här fallet har en dubbel funktion som gör att du (i vissa fall) kan avstå från hammaren och uppnå ett mer exakt resultat med mindre ansträngning.

Häftapparater av god kvalitet har vanligtvis den här funktionen. Kom dock ihåg att du måste vidta vissa försiktighetsåtgärder när du använder häftfunktionen. En spik kan vara farligare än en häftklammer och även om de spikar som dessa apparater förlitar sig på oftast är små och inte livshotande lönar det sig att skydda sig och undvika olyckor.

Häftklammer- och spikhållare och storlekar

Det finns olika storlekar på häftklamrar beroende på vilken typ av material de används till. Vilken storlek på häftklamrar du behöver beror på vilken typ av häftapparat du behöver. De flesta universalmodeller är lämpliga för 10 mm häftklamrar (smal krona). Kronan är längden på den synliga delen av häftklammern efter att den har bränts in i träet. Om ditt arbete kräver det kan du välja en tjockare häftklammer. Kom ihåg att du också kan slå in spik med en bra häftmaskin. Du kan sedan bestämma om du ska köpa en speciell häftapparat eller ett multiverktyg.

Kapacitet

Kapaciteten hos en häftapparat avgör hur många häftklamrar eller spikar den kan hålla innan den behöver fyllas på. Den här storleken är ganska varierande och beror därför på hur mycket bekvämlighet du behöver och hur ofta du är villig att fylla din verktygsaffär.

hqdefault

Ett strömförsörjning

Elektriska häftapparater som använder häftklamrar levereras med ett uppladdningsbart batteri eller en nätkabel. Vilket som är bäst för dig beror på din smak och dina användningsförhållanden. Sladden ger en konstant strömförsörjning, men det gör att häftapparaten är portabel och inte kan användas på platser där det inte finns något eluttag. Batteridrivna häftapparater är däremot mer bärbara och du kan använda dem varhelst det inte finns något eluttag. Dessa modeller kan dock vara dyrare eftersom du måste köpa batterier. De offrar vanligtvis kraft för bärbarhet.

Säkerhet

Elektriska häftmaskiner kan ha olika säkerhetsmekanismer. De kan ha en avtryckarsäkerhet, en tryckknapp eller ett säkerhetslås. Kom ihåg att dessa verktyg kan vara farliga. Därför kan dessa mekanismer skydda inte bara dig, utan även andra personer eller barn från skador.

Tillbehör ingår

När du köper ditt valfria verktyg är det alltid en bra idé att ha tillbehör med dig. Häftapparater levereras vanligtvis med en rad häftklamrar av olika typer och storlekar. Om de är kompatibla kan de också komma med spikar och, när det gäller sladdlösa häftapparater, extra laddningskablar eller batterier.

Inledning

Elektriska häftmaskiner är numera ett viktigt verktyg för gör-det-självare, särskilt tapetserare och snickare. En mycket positiv egenskap hos dessa verktyg är att många tillverkare har beslutat att inkludera en spikfunktion i vissa modeller. Även om det här verktyget inte är komplicerat eller sofistikerat kan det göra ditt liv enklare, särskilt om du gör din forskning och köper klokt. Elektriska häftmaskiner kan hjälpa dig att arbeta effektivare, snabbare, noggrannare och mer professionellt. Kontrollera alltid funktionerna hos den modell du är intresserad av innan du köper.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *